Åstol

Åstols hamn

 

 

Åstols hamn är väl skyddad från de flesta vindar. Här kan du ligga lugnt och säkert. Gästhamnen ligger utmed både norra och södra sidan av hamnen. På den norra sidan ligger man med stävangöring och på södra med långsida mot kaj.

Åstol har ca 50 gästplatser. Djupet är 4.5 meter vilket gör att även stora båtar kommer in utan något besvär. Här lägger stora segelfartyg, ångbåtar och större skärgårdbåtar till för kortare exkursioner och övernattning. Här finns toaletter, tvättstuga, duschar. Det finns ca tio eluttag i anslutning till gästhamnen.

 På ön finns en handelsbod som också är apoteksombud. Det finns restaurant och café som också serverar mat samt en kiosk. Det finns dessutom ett litet bibliotek som är öppet två kvällar i veckan om ni blir lässugna.

Diesel kan tankas på ön. Det finns en trailerramp för mindre båtar och kajaker.

Båtar i hamnen

På Tjörns hemsida står att läsa

"Blå flagg. Välordnad gästhamn i unik skärgårdsmijlö. Barnvänlig badplats i utomhusbassäng med rutschkana. Nära till klippbad, grillplats och rökeri. Förtöjning långsides vid norra kajen. Vi hoppas att ni får trivsamma dagar i land och till sjöss. Om ni har frågor tveka inte att kontakta hamnvärden. Koden till toaletter och dusch fås i samband med betalning av hamnavgift. Koden byts varje dag. Poletter för tvätt och torkmöjligheter säljs av hamnvärden.” www.tjorn.se

“I broschyren Klippön Åstol finns information om öns historia, bebyggelse och sevärdheter. I broschyren finns också en karta och viktiga telefonnummer. "På klippön Åstol, mitt i havet, i södra Bohuslän. Hamnen har sitt naturliga läge i den bergformation som skapar en vik in i ön där båtturister delar hamnen med yrkessjöfarten. På Åstol finns en mycket genuin bohuslänsk känsla mycket tack vare fiskarna och rökeriet som tillhandahåller det mesta av havets läckerheter. Ön är bilfri och har förhållandevis god samhällsservice." Citat från STF beskriving av hamnen 1997” www.tjorn.se

 Läs mer under ”uppleva”om vad ni kan göra på Åstol.

Hamnkontoret på Åstol 0304-60 17 50 Öppettider, se anslagstavla vid hamnkontoret.

Åstols samhällsförening
info@astolrock.se